Ingredients
-
Pajskal
-
3 dl Vetemjöl
-
1 dl Grahamsmjöl
-
130 g Smörkallt smör
-
4 msk Kallt vattenungefär
-
1 nypa Salt
-
Fyllning
-
350 g Fetaost
-
3 st Rödlök
-
100 g Spenat
-
1 tsk Timjan
-
1 tsk Vitlökspulver
-
2 msk Smör
-
1 tsk Ättika
-
1 msk Strösocker
-
1 dl Vatten
-
Peppar
-
Stanning
-
3 st Ägg
-
3 dl Vispgrädde
Directions
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat. En matig och god paj med en perfekt mix av sött och salt. Jag tycker om matiga pajer men drar mig oftast från att göra dem då de tar lite tid. Däremot är det ju värt det! Paj går perfekt att frysa in också.
Steps
1
Done
|
Pajskalet - förberedelserBörja med att blanda mjölet till pajskalet i en bunke tillsammans med salt. Nyp i mjölet och tillsätt sedan lite vatten åt gången och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform. |
2
Done
|
Fyllning och förgräddning av skalet.Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Bryn löken i smör, när löken fått yta tillsätt ättika, socker och 1 nypa salt. Låt karamelliseras till vattnet kokat bort. |
3
Done
|
Grädda pajen och gör äggstanningVispa ihop grädde och ägg i en bunke. |
4
Done
|
ServeraPajen är godast när den fått stå och svalna lite, men det är inte alltid man orkar vänta. Jag brukar låta pajen svalna i 15-20 min innan jag skär den i alla fall. |
2 Comments Hide Comments
Storlek på pajformen?
30 cm, men något mindre eller större funkar också