Ingredients
-
Fisken
- 500 g Flundra
- 1 st Ägg
- 3 dl Panko
- 2 dl Vetemjöl
- Salt
-
Potatismos
- 1 kg Potatis
- 2 dl Mjölk
- 50 g Smör
- Vegetaeller salt
-
Vinägrett
- 2.5 dl Bladpersilja
- 1 st Citron
- 2.5 dl Finriven parmesan
- 0.5 dl Olivolja
- 0.5 dl Rapsolja
- Salt
Directions
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett. En smarrig och god kombination. I det här receptet använder jag flundra men det går fint med alaska pollock, torsk eller annan tunnare vit fisk. Vinägretten till passar perfekt med det stekta och krämiga moset.
Steps
1 Done | PotatismosetSkala och tärna potatisen. Koka tills den är mjuk. Stompa potatisen med varm mjölk, smör och örtsalt (gärna märket vegeta). |
2 Done | Panerad fiskTina och torka av filéerna med hushållspapper så att paneringen fastnar bättre. Salta fisken. |
3 Done | Stek fisken i både smör och olja tills den är gyllene. |
4 Done | VinägrettFinhacka persilja. Blanda med zest från citronen och saft från hela citronen, olivolja, rapsolja, parmesam och salt. |
5 Done | Servera fisken med mos, vinägrett och skivad gurka! |