Ingredients
-
2 msk Olivoljaatt steka i
-
200 g Panchetta
-
1 Gullök
-
800 g Finkrossade tomater
-
2 Vitlöksklyftor
-
1 msk Chiliflakes
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
50 g Finriven parmesan eller pecorino
-
400 g Pasta - Bucatinibucatini eller annan lång pasta
-
Basilika
Directions
Pasta amatriciana – en smarrig italiensk pasta med panchetta eller guanciale och tomatsås. En smakrik pasta som är perfekt att laga när man vill bjuda på något extra gott. Jag åt den här pastan i Rom för 2 år sedan och nu när jag lagade dem hemma så kan jag konstatera att det blev en väldigt god kopia!
Steps
1
Done
|
Tärna panchettan, skiva vitlöken och finhacka löken. Värm en panna på medelvärme med olivolja. Stek panchettan tills det fått lite yta i ca 5 minuter. Vänd i löken och fortsätt steka på i 2-3 minuter till. Vänd då i finkrossade tomater, vitlöken, salt, peppar och chiliflakes. Jag använde lite olika typer av chiliflakes/chilipeppar för att få både smak och hetta. Mixa det du har och anpassa efter hur stark dina chilifakes är. |
2
Done
|
Låt tomatsåsen koka ner på medel till låg värme i ca 20 minuter. Rör om då och då och koka pastan under tiden. |
3
Done
|
När såsen kokat ner. Smaka av med salt och peppar. |
4
Done
|
ServeraServera pastan - toppa med finriven parmesan eller pecorino (det du föredrar mest). |