Ingredients
- 2 msk Olivoljaatt steka i
- 200 g Panchetta
- 1 Gullök
- 800 g Finkrossade tomater
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 msk Chiliflakes
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 50 g Finriven parmesan eller pecorino
- 400 g Pasta - Bucatinibucatini eller annan lång pasta
- Basilika
Directions
Pasta amatriciana – en smarrig italiensk pasta med panchetta eller guanciale och tomatsås. En smakrik pasta som är perfekt att laga när man vill bjuda på något extra gott. Jag åt den här pastan i Rom för 2 år sedan och nu när jag lagade dem hemma så kan jag konstatera att det blev en väldigt god kopia!
Steps
1 Done | Tärna panchettan, skiva vitlöken och finhacka löken. Värm en panna på medelvärme med olivolja. Stek panchettan tills det fått lite yta i ca 5 minuter. Vänd i löken och fortsätt steka på i 2-3 minuter till. Vänd då i finkrossade tomater, vitlöken, salt, peppar och chiliflakes. Jag använde lite olika typer av chiliflakes/chilipeppar för att få både smak och hetta. Mixa det du har och anpassa efter hur stark dina chilifakes är. |
2 Done | Låt tomatsåsen koka ner på medel till låg värme i ca 20 minuter. Rör om då och då och koka pastan under tiden. |
3 Done | När såsen kokat ner. Smaka av med salt och peppar. |
4 Done | ServeraServera pastan - toppa med finriven parmesan eller pecorino (det du föredrar mest). |