Ingredients
- 1 nät Blåmusslor
- 1 burk Burk hela tomater
- 4 st Vitlöksklyftor
- 1 st Chili
- 1 dl Vitt vin
- 2 msk Persilja
- 50 g Smör
- 400 g Linguine
- 1 msk Tomatpure
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Directions
Pasta med blåmusslor i tomatsås. Den här pastan blev så himla god. Både jag och Danny satt tysta och njöt och hämtade mer. Det här är verkligen en perfekt pasta när man vill lyxa till det. Blåmusslor är inte heller så dyrt som man kan tro. I delikatessdisken på matbutikerna får man ett nät som är ungefär 1 kg för 60-70 kr.
Det du ska tänka på när du lagar blåmusslor är att tvätta de noga. De som är redan är öppna ska slängas, MEN knackar du dem lätt i diskbänken och de sluts igen så är det bra. Sluter de sig inte så släng dem, de kan hända att de öppnar sig igen men de är ingen fara!
Steps
1 Done | FörberedelserTvätta blåmusslorna och kolla att de inte är öppna eller sluter sig när du knackar dem lätt mot diskbänken. |
2 Done | Värm en panna med olivolja och fräs vitlöken och chilin på låg värme (5a på en 9 skala för mig). |
3 Done | Tillsätt sedan de hela tomaterna som du mixat och låt de koka i ca 10-15 min och rör runt då och då. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Koka under tiden pastan. |
4 Done | Lägg ner blåmusslorna och persilja och vänd runt dem i tomatsåsen tills de öppnat sig, tar 4-5 minuter ungefär. |
5 Done | Servera pastan direkt, toppa med persilja eller färsk basilika! |