1 0
Pasta med ost och skinksås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g Strimlad skinka
2.5 dl Riven ost
6 dl Mjölk
2.5 dl Matlagningsgrädde
2.5 msk Vetemjöl
1 st Broccoli valfritt
20 g Smör
Salt
Peppar
Oregano

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pasta med ost och skinksås

  • 20
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pasta med ost och skinksås. Enkel och god vardagsrätt som går snabbt att laga. Jag har även i lite broccoli för att det är gott med att bryta av den krämiga såsen med lite grönsaker. Koka broccolin i pastavattnet (ovanpå pastan) så går det snabbt och smidigt. Servera ost och skinkpastan med en trevlig sallad vid sidan av.

Jag använder vanlig riven ost som finns att köpa på påse, men det går bra att ta den osten som du har hemma.

 

5 andra enkla pastarecept

 

Steps

1
Done

Börja koka pastavattnet.

2
Done

Smält smöret i en kastrull eller panna. Vänd i mjölet och låt mjölet suga upp smörer. Tillsätt mjölken och matlagningsgrädden lite åt gången under omrörning. Låt koka upp på svag värme. Salta, peppra och krydda med oregano. När de kokat upp - låt sjuda i 5-6 min.

3
Done

Koka pastan. När de är 2 min kvar på pastan lägg på brocolin längst upp i kastrullen och låt den koka i 1-2 min. Sila av eller plocka ur broccolin och vänd ner den i såsen.
Tillsätt den strimlade skinkan och riven ost. Vänd om. Smaka av. Sen är pastan klar!

4
Done

Servera såsen direkt med pasta!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mozartkulor
previous
Mozartkulor
grekiska pannkakor - tiganites
next
Grekiska pannkakor – tiganites
mozartkulor
previous
Mozartkulor
grekiska pannkakor - tiganites
next
Grekiska pannkakor – tiganites

One Comment Hide Comments

Add Your Comment