Ingredients
-
Tomatsås
-
3 dl Pizzasås
-
2 dl Ketchup
-
1 tsk Oregano
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
300 g Riven ost
-
250 g Kalkonskinka
-
250 g Filodeg
-
Att pensla med
-
1.5 dl Vatten
-
0.5 dl Neutral olja
-
0.5 tsk Salt
Directions
Pizza filodegspaj eller pizza burek som man också kan kalla det. Även fast det är fel att kalla något annat än burek med köttfärs för burek. Pizza filodegs går snabbt att göra och smakar exakt så som man kan tänka sig. Om du inte kan tänka dig så tänk en pizzarulle.
Steps
1
Done
|
TomatsåsenBlanda alla ingredienser i en skål. |
2
Done
|
Montera filodegspajenSätt ugnen på 200 grader. Strimla skinkan och riv osten om du inte har färdigriven. Lägg på lite tomatsås, ost och skinka. Placera 2 ark ovanpå och pensla varje ark med oljeblandningen. Vik in kanterna förutom de allra yttersta och pensla dem också. Lägg på ett till blad och lägg på sås, ost och skinka. Fortsätt så med ett till lager. Avsluta med att vika in det yttersta lagret. Bädda sedan in hela pajen med 2 ark. Pensla varje ark. Avsluta med att pensla hela pajen med oljebladningen. Inga torra partier. |
3
Done
|
Grädda i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllene. Låt svalna något och servera sedan direkt! |