Ingredients
-
1 kg PotatisFast potatis är att föredra
-
Peppar
-
Salt
-
Neutral olja
-
Smör
-
Förslag på topping
-
Skagenröra
-
1 st Rödlök
-
2 dl Smetana
-
1 burk Tångrom
-
Gräslök
Directions
Riktigt krispig råraka som du kan servera med valfritt tillbehör. Antingen med skagenröra eller tångrom, rödlök, smetana och gräslök. Enkelt och gott! Jag använder ibland tångrom som är vegetariskt och ett lite billigare alternativ när jag använder rom men det funkar lika bra med en annan sort. Har du en matberedare så är det extra smidigt att riva din potatis i den istället för att göra det med ett rivjärn.
Stekt rårkakorna i rikligt med olja och smlr tills de blir riktigt krispiga och får god smak. Då är de som godast!
Steps
1
Done
|
RårakorSkala och finriv potatisen. Kläm ur vätska ur den rivna potatisen och blanda med salt i en bunke. |
2
Done
|
Värm en panna. med smör. Klicka ut små plattar av den rivna potatisen. Platta till och forma medan de stekts. Stek på medelhög värme i olja och smör tills de blir gyllenbruna och riktigt krispiga. |
3
Done
|
ServeraServera med valfri topping. |