Ingredients
- 1 kg Nötfärsbra kvalité
- 0.5 tsk Paprikapulver
- 1.5 tsk Salt
- 4 st Vitlöksklyftor
- 2 krm Peppar
- 1.5 dl Vatten
- 1.5 tsk Bakpulver
- 2 msk Neutral olja
Directions
Cevapcici, avlånga färsbiffar med ursprung från Balkan. För att få riktigt goda och saftiga cevapcici är det viktigaste att du har bra köttfärs. Färkst malen bland eller nötfärs från saluhall eller liknande är det som gäller för bästa resultat, men det går bra att köra på färdigpackat färs men välj gärna någon av bättre kvalité. En annan faktor är att låta färsen stå i kylen ett par timmar och en tredje är att arbeta färsen. I receptet förklarar jag tydligare!
Servera gärna med pitabröd
Steps
1 Done | FörberedelserBörja med att koka upp vatten med paprikapulver, peppar, salt och pressade vitlöksklyftor. Låt svalna. Ta ut blandningen och häll över det på färsen i en bunke. Låt stå i kylen i minst 2-3 timmar eller över natten. |
2 Done | Arbeta färsenTa ut färsen - arbeta färsen i 10-15 min. Antingen för hand eller i maskin. Detta kommer ge goda och saftiga cevapcici. Ju längre man arbetar desto bättre. Du kan även arbeta den i maskin. |
3 Done | Innan stekning |
4 Done | Stek cevapcici i olja på medelvärme tills de är gyllene, vänd ofta så att hela får fin färg. |
5 Done | Servera i mjukt pitabröd (se recept ovan) tillsammans med lök, ajvar, färkost (en variant som heter kajmak) och chiliflakes. Det går självklart att servera med potatis, ris eller andra tillbehör! |