Ingredients
-
Risotto
- 25 g Smör
- 1 st Gullök
- 1 st Vitlöksklyftor
- 3.5 dl Risottoris
- 3.5 msk Kantarellfond eller grönsaksfond
- 1.2 liter Vatten
- Nymalen svartpeppar
- 4 dl Finriven parmesan
-
Trattkantareller
- 400 g Trattkantareller
- 1 st Vitlöksklyftor
- 25 g Smör
- Salt
- Peppar
-
Jordärtskockschips
- 300 g Jordärtskockor
- 1.5 dl Neutral olja
- Salt
Directions
Risotto med trattkantareller och jordärtskockschips. Krämig risotto med mycket parmesan som toppas med kantareller som jag stekt med persilja, vitlök och smör. För att få lite krisp friterad jag mandolinad jordärtskocka.
Vill du spara pengar så funkar det utmärkt att laga risotto på grötris.
Steps
1 Done | RisottoFinhacka löken och vitlöken. Koka upp fonden i vattnet. Vi vill hålla fonden ljummen/varm. |
2 Done | Fräs löken och vitlöken i olja i en kastrull eller djupare panna tillsammans med salt och peppar. Tillsätt riset och stekt det lite glansigt. |
3 Done | JordärtskockschipsSkala och mandolina jorärtskockan i ca 2-3mm tjocka skivor. |
4 Done | TrattkantarellerAnsa kantarellerna och stek sedan i en panna tills de svettats ur vätskan. Tillsätt vitlök, smör och stek tills de fått yta. Salta och peppra. |
5 Done | ServeraServera risotton direkt när den är klar - toppa med svampen, mer parmesan och chipsen. |