Ingredients
- 500 g Delikatesspotatis
- Gräslök
-
Karamelliserad lök
- 1 st Gullök
- 1.5 tsk Strösocker
- 0.5 tsk Rödvinsvinäger
- 0.5 dl Vatten
- 20 g Smör
- Salt
-
Pepparotsmajonnäs
- 2 dl Majonnäs
- 1.5 msk Färskriven pepparrot
Directions
Rostad potatis med karamelliserad lök, pepparotsmajonnäs och gräslök. Rostar delikatesspotatis på riktig hög värme tills de blir riktigt gyllene och rostade. Tillsammans med pepparotsmajonnäsen och löken blir det en väldigt bra smakkombination. Perfekt tillbehör till julbordet då pepparrot passar väldigt bra till både julskinka och lax.
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 250 grader och låt den bli ordetnligt varm. Klä en plåt med papper och dela potatisen i 2 delar. Placera potatisen på plåten med den skurna sidan nedåt. Rosta sedan i ugnen i 20 min eller tills de är riktigt gyllene. |
2 Done | Karamelliserad lökSkiva gullöken. Värm på smöret i pannan och stek löken på medelvärme tills den får fin färg. Tillsätt då socker, lite salt, vinäger och vatten. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i ca 10 min. |
3 Done | PepparrotsmajonnösBlanda majonnäs med pepparroten. Vill du ha mer skjuts i majon, tillsätt mer pepparrot. |
4 Done | Servera den rostade potatisen med den karamelliserade löken, majonnäsen och gräslök. |