Ingredients
-
3 st Ägg
-
3 dl Strösocker
-
2 dl Naturell yoghurt
-
1.25 dl Rapsolja
-
2 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2 msk Citronsaft
-
1 citron Citronskal
-
3 dl Vetemjöl
-
Glasyr
-
2.5 dl Florsocker
-
3 tsk Citronsaft
Directions
Saftig citronkaka med glasyr. En riktigt god och mjuk citronkaka med glasyr. Det som gör kakan extra saftig är att jag har yoghurt i. Perfekt till sommaren, påsk eller när man är sugen på ett citronbakverk!
Receptet ger 9 bitar.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Vispa socker och ägg pösigt i ca 5 min. Vänd i yoghurt och sedan olja. |
3
Done
|
Grädda kakan i mitten av ugnen av i ca 30 min. Du får känna med provsticka efter 20-30 min och förlänga tiden därefter. Låt kakan svalna i 10 min. |
4
Done
|
GlasyrBlanda 2.5 dl florsocker med tsk msk citronsaft. Du kan även blanda med vatten om du inte vill ha en syrlig glasyr men citron blir godast enligt mig. Häll sedan glasyren över kakan! |