Ingredients
-
6 dl Vetemjöl
-
2 tsk Bakpulver
-
1 tsk Bikarbonat
-
1 tsk Vaniljsocker
-
3 st Ägg
-
2 msk Kanel
-
1 dl Äppelmos
-
0.5 tsk Ingefära
-
2 dl Farinsocker
-
2 dl Strösocker
-
1.5 dl Rapsolja
-
1 tsk Kardemumma
-
4 dl Morötter
-
Frosting
-
400 g Färskost
-
75 g Rumstempererat smör
-
3 dl Florsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
Directions
En saftig och god morotskakstårta fylld och toppad med frosting. I det här receptet har jag inga nötter, men det går utmärkt att ha i valnötter eller pecannötter i smeten. Kakan går utmärkt att förbereda 1-2 dagar i förväg.
Steps
1
Done
|
KakanSätt ugnen på 175 grader och klä en form ca 22 cm med papper och smörj kanterna. Skala och finriv morötterna. |
2
Done
|
FrostingStäll fram färskosten och smöret i god tid så de hinner komma i rumstemperatur. |
3
Done
|
Montera kakanDela kakan i två delar och bre på frosting på den första botten. Lägg på den andra botten och bre hela med frosting. Förvara kakan i kylen! |