Ingredients
- 6 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 1 tsk Vaniljsocker
- 3 st Ägg
- 2 msk Kanel
- 1 dl Äppelmos
- 0.5 tsk Ingefära
- 2 dl Farinsocker
- 2 dl Strösocker
- 1.5 dl Rapsolja
- 1 tsk Kardemumma
- 4 dl Morötter
-
Frosting
- 400 g Färskost
- 75 g Rumstempererat smör
- 3 dl Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
Directions
En saftig och god morotskakstårta fylld och toppad med frosting. I det här receptet har jag inga nötter, men det går utmärkt att ha i valnötter eller pecannötter i smeten. Kakan går utmärkt att förbereda 1-2 dagar i förväg.
Steps
1 Done | KakanSätt ugnen på 175 grader och klä en form ca 22 cm med papper och smörj kanterna. Skala och finriv morötterna. |
2 Done | FrostingStäll fram färskosten och smöret i god tid så de hinner komma i rumstemperatur. |
3 Done | Montera kakanDela kakan i två delar och bre på frosting på den första botten. Lägg på den andra botten och bre hela med frosting. Förvara kakan i kylen! |