Ingredients
-
2 st Ägg
-
2 dl Strösocker
-
2 dl Vetemjöl
-
2 tsk Kanel
-
1.5 tsk Bakpulver
-
0.5 dl Rapsolja
-
2 dl Morötterfinrivna
-
Fyllning
-
50g Smör
-
200g Färskost
-
1 dl Florsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
Directions
Gillar du morotskaka så kommer du älska den här rulltårtan. Så saftig och goood! Tycker att morotskaka är gott oavsett form och det är också kul att kunna variera. Hittills har jag testat morotsrulltårta, morotskladdkaka och en klassisk morotskakstårta.
Här har jag gjort en steg för steg film på när jag gör den här rulltårtan:
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. |
2
Done
|
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet. |
3
Done
|
Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna. |
4
Done
|
Baka i mitten av ugnen i ca 6-10 minuter(håll koll efter 5) |
5
Done
|
FyllningFyllning Vispa smöret i ca 2-3 minuter. |