0 0
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 dl Vetemjöl
2.5 dl Kakao
3 st Ägg
3 dl Strösocker
3 dl Naturell yoghurt
200 g Mörk choklad 55%
3 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Rapsolja
Hallonkräm
4 dl Frysta hallon
0.5 dl Strösocker
1 msk Majsstärkelse
0.5 dl Vatten
Italiensk maräng
2 st Äggvita
2 dl Strösocker
0.5 dl Vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng

  • 30 min
  • Medium

Ingredients

  • Hallonkräm

  • Italiensk maräng

Directions

Share

Saftiga chokladmuffins fyllda med hallonkräm toppade med italiensk maräng. Ett väldigt fint bakverk och en väldigt god kombination! Muffinsen går utmärkt att äta som de är om man föredrar det. Min rekommendation är att hålla koll på dem när man gräddar. Den exakta tiden varierar beroende på storlek på muffinsformar och ugn.

Steps

1
Done

Muffins

Sätt ugnen på 175 grader och grovhacka chokladen.
Blanda ihop alla torra ingredienser: vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker till en pösig jämn vit smet. Tillsätt olja och yoghurt till smeten och rör ihop.

2
Done

Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet. Ha till sist i den mörka chokladen.
Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Muffinsplåten hjälper muffinsen att jäsa på höjden. Fyll formarna till 2/3.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 12-20 minuter. Beror på hur stora formar du har, samt din ugn. Håll koll och testa med en provsticka.

3
Done

Förberedelser

Låt muffinsen och hallonkrämen svalna helt innan du dekorerar och fyller muffinsen.

4
Done

Hallonkräm

Värm på hallon, vatten och socker i en kastrull tills hallonen tinat. Vispa ihop majstärkelse och vatten i en skål och vänd sedan ner i kastrullen under vispning. Vispa tills krämen tjockat. Låt sedan krämen svalna.

5
Done

Italinsk maräng

Värm socker och vatten i kastrull till 123 grader. När det kommit upp till 105 grader börja de vispa äggvitorna vit och fluffigt. Häll sedan i sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitorna samtidigt som du vispar på hög hastighet. Vispa sedan tills marängen är slät och har svalnat.

6
Done

Dekorera muffinsen

Skär ut ett litet hål i muffinsen som du fyller med hallonkräm. Spritsa sedan maräng och brän av med brännare om du har en sån. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Korean fried tofu med ris och gurksallad
previous
Korean fried tofu med ris och gurksallad
Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan
next
Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan
Korean fried tofu med ris och gurksallad
previous
Korean fried tofu med ris och gurksallad
Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan
next
Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan

Add Your Comment