Ingredients
-
Bacon & lök
-
250 g Bacon
-
1 st Gullök (stor)
-
1.5 msk Farinsocker
-
0.5 tsk Vinäger (valfri)
-
0.5 dl Vatten
-
Salt
-
Tomatsås
-
750 g Tomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
300 g Linguine
-
Parmesan
Directions
Säsongspasta augusti – tomatsås med karamelliserad lök och bacon. Varje månad kommer jag göra en pasta med råvaror i säsong. I augusti passar jag på att ta till vara på de goda tomaterna som finns. I den här tomatsåsen festar vi till det med en paste med karamelliserad lök och bacon som ger såsen god smak och sötma.
Bacon och den karamelliserade lökpasten funkar även fint att servera på hamburgare.
Steps
1
Done
|
Bacon & karamelliserad lökTärna baconet och finhacka gullöken. |
2
Done
|
TomatsåsenDela tomaterna i mindre bitar och fräs i samma panna som du stekt baconet. Pressa i vitlök, salta och peppra. Stek tills tomaterna mjuknat och släppt vätska, ca 15 minuter. |
3
Done
|
Få ihop såsenMixa tomaterna till en sås och vänd tillbaka i pannan. Vänd i baconet pasten och smaka av med salt. |
4
Done
|
ServeraServera pastan med riven parmesan och basilika. |