0 0
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

6.5 dl Vetemjöl
50 g Smör
2.5 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
3.5 dl Mjölk
Pumpafrön att toppa med

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt

  • 35
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt. Medelstora scones som jag gräddar i muffinsplåt. De går självklart också att grädda dem utan muffinsplåt och då istället göra små ”frallor” av dem.  För att få dem krispiga arbetar jag inte in smöret helt, utan tärnar smöret och arbetar in så att de fortfarande finns lite bitar kvar.

Servera sconesen med marmelad och smör eller ost!

Steps

1
Done

Börja med att ställa ugnen på 200 grader. Smöra en muffinsplåt (det blir ca 7-8 scones beroende på hur stora du gör).

2
Done

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt sedan mjölken och arbeta ihop till en klibbig deg. Tärna smöret och vänd ner det i bunken och försök få in det i degen.

3
Done

Dela upp sconsen i muffinsplåten (de ska inte vara större än formen för de kommer jäsa) och grädda i ca 20 min eller tills de fått en fin gyllene färg.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjord kycklingkebab
previous
Kycklingkebab i hemmagjort pitabröd
Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat
next
Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat
hemmagjord kycklingkebab
previous
Kycklingkebab i hemmagjort pitabröd
Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat
next
Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat

Add Your Comment