Ingredients
- 525 g Vetemjöl special1 dl är ca 50-55 g
- 1 msk Torrjäst
- 2 tsk Salt
- 3.5 msk Rapsolja
- 3.25 dl Ljummet vatten
- 1.5 dl Honung
- 1.5 dl Sesamfrön
Directions
Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön. Goda och mjuka sesambagels. Supergott tillsammans med färskost och skinka. Det här receptet ger ca 10-12 bagels och går bra att frysa in.
Steps
1 Done | DegenBlanda de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten till ca 50 grader och blanda ihop med olja och hälften av honungen. |
2 Done | Ta ut degen och dela den i 10-2 lika stora delar. Forma varje degbit till en boll. Ta en boll och stick försiktigt igenom tummen i mitten så du får en bagel. Forma den sedan jämn och lägg över på en plåt klädd med bakplåtspapper. Fortsatt så med resten av degen. Låt bagelsen vila på plåten i 15 min. |
3 Done | Värm under tiden upp ugnen till 225 grader. Koka upp 3 liter vatten tillsammans med resten av honungen. När bagelsen vilat klart, pochera 3-4 st åt gången i 3 min (1.5 min per sida). Vänd i sesamfrön och placera sedan på plåten igen. |
4 Done | Grädda bagelsen längst ner i ugnen i ca 20 min eller tills de fått fin färg. Är din ugn stark så grädda på något lägre värme. |