Ingredients
-
Fyllning
- 1 st Ägg
- 150 g Fetaost
- 2 dl Riven mozzarella
- 2 dl Fryst spenat
- 1 dl Naturell yoghurt
- Salt
-
Övrigt
- 400 g Smördeg (fryst)
- 1 st Ägg
- Sesamfrön
Directions
Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fetaost och spenat. Perfekt till brunch eller bjuda på en sommarbuffé. De går for att göra och går snabbt klart i ugnen. Jag använder mig utan frysta smördegsplattor från Garant med äkta smör.
Steps
1 Done | PreppTina dina smördegsplattor och tina spenaten. |
2 Done | FyllningVispa upp ägget och smula ner fetaosten. Vänd i riven mozzarella, yoghurt och tinad hackad spenat. Smaka av med salt. |
3 Done | Gör pirogernaKavla ut dina smördegsplattor på en mjölad yta - både på längden och på bredden. Dela plattan i 2. |
4 Done | GräddaSätt ugnen på 200 grader. |
5 Done | ServeraLåt svalna något och servera sedan. |