Ingredients
-
Soppan
-
2 cm Ingefära
-
0.5 st Chilie
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Misopasta
-
2 tsk Chili beanpaste
-
2 tsk Japansk soya
-
1 liter Vatten
-
1.5 msk Sesamfrön
-
0.5 st Lime
-
1 st Schalottenlök
-
Topping och tillbehör
-
400 g Ramennudlar
-
2 st Ägg
-
150 g Shiitake
-
1 st Paprika röd
-
5 st Salladslök
-
1 dl Jordnötter
-
250 g Soyafilé bitar
Directions
En snabbtillagad vegetarisk ramensoppa toppad med shiitake, soyafilébitar och paprika. Du kan ersätta toppingen med tofu, annan svamp eller grönsaker som du tycker om. Misopasta och ramennudlar hittas på de flesta matbutiker, medan chili beanpaste hittas på asiatiska livsmedelsbutiker.
Steps
1
Done
|
SoppanHacka vitlök, schalottenlök och chili. Riv ingefäran. Fräs lök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt ingefäran och vitlöken och fräs lite till. Tillsätt misopastan, chilibeanpaste (går att ersätta med sambal oealek eller annan chilipaste, men var försiktigt så att det inte blir för starkt. Mortla sesamfrön och vänd i tillsammans med soya och limesaft från en halv lime. Stek på i 1-2 min och häll sedan på 1 liter vatten och låt de koka upp. Smaka av med mer soya och lime och låt småputtra medan du förbereder toppingen. |
2
Done
|
ToppingenKoka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. |
3
Done
|
ServeringLägg nudlar i en djup tallrik, häll på buljong och toppa med shiitake, paprika, ägg, soyafilebitar och salladslök och jordnötter. |