Ingredients
-
Sushiriset
- 3 dl Sushiris
- 3.75 dl Vatten
-
Sushivinäger
- 0.75 dl Ljus risvinäger
- 2 msk Strösocker
- 1 tsk Salt
-
Laxröra
- 190 g Salmalax
- 1 dl Majonnäs
- 1 msk Sriracha
- 1 st Salladslök
- 2 tsk Japansk soya
- 1 lime Limesaft
-
Övrigt
- Sesamfrön
- Rapsolja
Directions
Spicy salmon med crispy rice – små krispiga sushibitar med krämig lax som jag smaksatt med majonnäs, lime och japansk soja. Har du sushiris redo i kylen går detta fort och enkelt att göra.
Går också bra att göra utan att steka riset om man föredrar det.
Steps
1 Done | SushivinägernDet finns att köpa färdig sushivinäger men det är väldigt enkelt att göra själv. Koka upp risvinäger, salt och socker tills sockret löst upp. Ställ åt sidan och låt svalna medan du förbereder riset. |
2 Done | SushirisetBörja med att hälla över riset i en skål och skölj det o 4-5 omgångar. Blanda med händerna och byt vattnet, tvätta tills vattnet inte blir lika grumligt. Lägg över riset i en kastrull . Koka upp riset med lock på medelhög värme (ca 7/9 på min platta) och sänk sedan till den lägsta så fort de kokat upp. Jag sänkte till 2/9. Sätt en timern på 15 min och låt riset sjuda med locket på (kolla på paketet på ditt ris för säkerhetsskull, hur länge riset ska kokas. När timern gått ta kastrullen från plattan utan att öppna locket och låt riset vila i 10-15 min i kastrullen med lock på. Häll över riset i form där du kan sprida ut riset, undvik att mosa runt riset utan blanda försiktigt. Blanda i sushivinägern och låt riset komma svalna i kylen. |
3 Done | LaxröranTärna laxen och salladslöken och blanda med majonnäs, sriracha, salladslök, japansk soja och zest från 1 lime. |
4 Done | Stek risetForma riset till små sushibitar med lätt fuktiga händer. Doppa i en sidan i sesamfrön och stek sen gyllene och krispig i riktligt med olja. Fortsätt så tills riset är slut. |
5 Done | Toppa och serveraToppa de krispiga risbitarna med laxröran. Toppa med lite salladslök och servera! |