Ingredients
-
1 st Äggulor
-
1 st Ägg
-
150 g Smör
-
2.5 dl Farinsocker
-
1.25 dl Strösocker
-
0.5 tsk Bakpulver
-
4 dl Vetemjöl
-
1 dl Kakao
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 nypa Salt
-
150 g Chokladknappar (mörka)55 %
Directions
Riktigt goda mörka chocolate chip cookies. De är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Helt perfekta! Jag använder 55% chokladknappar, men det går lika bra med choklad som du hackar eller mjölkchoklad.
Steps
1
Done
|
FörberedelserSmält smöret och sätt ugnen på 150 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Vänd sedan i mjölblandningen i äggvispet - vänd i hälften, blanda och vänd sedan i resten. Vänd ihop med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten. Vänd i chokladen (går också bra med hackad chokald). |
4
Done
|
Använd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, när de börjar bli lite gyllene/krispiga längs med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar. |