Ingredients
-
Tacoköttbullar
- 500 g Köttfärs
- 1 st Ägg
- 1 st Gullök
- 1 påse Tacokrydda
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Ströbröd
- Salt
- Peppar
-
Potaitsmos
- 1 kg Fast potatis
- 2 dl varm mjölk
- 25 g Smör
- Örtsalt
-
Sås
- 2 msk Smör
- 1 msk Vetemjöl
- 4 dl Mjölk
- 1 tsk Kinesisk soya
- 1 tsk Chilipulver
- 1 st Kycklingbuljong
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- Burkmajs
Directions
Tacoköttbullar med potatismos. En enkel och god middag som dessutom är billig att göra. Spana efter köttfärs på kampanj, gärna i storpack så att du kan frysa in och ta fram vid behov.
Steps
1 Done | PotatismosSkala och dela potatisen så att de kokar snabbare. |
2 Done | TacoköttbullarMixa gullöken. Blanda köttfärs, gullök, ströbröd, vitlök, tacokrydda, salt, peppar och ägg. |
3 Done | SåsenSmält smöret och tillsätt mjölet. Tillsätt mjölken och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i 4-5min. Smaka av med salt. |
4 Done | ServeraServera tacoköttbullarna med potatismos, såsen och majs. |
3 Comments Hide Comments
ströbrödet nämns ej i tillagningen?
Har lagt till nu! Tack 🙏
Så gott det var. Ny favorit här hemma.