Ingredients
-
Tacoköttbullar
-
500 g Köttfärs
-
1 st Ägg
-
1 st Gullök
-
1 påse Tacokrydda
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 dl Ströbröd
-
Salt
-
Peppar
-
Potaitsmos
-
1 kg Fast potatis
-
2 dl varm mjölk
-
25 g Smör
-
Örtsalt
-
Sås
-
2 msk Smör
-
1 msk Vetemjöl
-
4 dl Mjölk
-
1 tsk Kinesisk soya
-
1 tsk Chilipulver
-
1 st Kycklingbuljong
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
Burkmajs
Directions
Tacoköttbullar med potatismos. En enkel och god middag som dessutom är billig att göra. Spana efter köttfärs på kampanj, gärna i storpack så att du kan frysa in och ta fram vid behov.
Steps
1
Done
|
PotatismosSkala och dela potatisen så att de kokar snabbare. |
2
Done
|
TacoköttbullarMixa gullöken. Blanda köttfärs, gullök, ströbröd, vitlök, tacokrydda, salt, peppar och ägg. |
3
Done
|
SåsenSmält smöret och tillsätt mjölet. Tillsätt mjölken och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i 4-5min. Smaka av med salt. |
4
Done
|
ServeraServera tacoköttbullarna med potatismos, såsen och majs. |
3 Comments Hide Comments
ströbrödet nämns ej i tillagningen?
Har lagt till nu! Tack 🙏
Så gott det var. Ny favorit här hemma.