Ingredients
- 500 g Köttfärs
- 1 påse Tacokrydda
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.75 dl Vatten
- 15 st Körsbärstomater
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 burk Majs
- 3 dl Riven mozzarella
- 3 dl Créme Fraiche
- 4 dl Grädde
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 500 g Färska lasagneplattor
- 2 dl Riven mozzarella
Directions
Tacolasagne – en enkel och snabblagad maträtt inspirerad av den populära tacopastan.
I receptet använder jag färska lasagneplattor som jag kokar snabbt så de mjuknar lite.
Steps
1 Done | FärsenVärm en panna och stek köttfärsen i olja. Pressa ner en vitlöksklyfta och stek till färsen fått fin färg. Tillsätt tomaterna som du halverar. Tillsätt tacokryddan och vatten och låt stekas ihop i några minuter. |
2 Done | Tillsätt creme fraiche och matlagningsgrädde och låt puttra i 6-7 minuter. Tillsätt sedan majs och låt puttra ytterligare 3-4 min. Vänd i paprikapulver och peppra. Smaka av med salt. Värm ugnen till 200 grader. |
3 Done | Montera och grädda lasagnenKoka upp vatten i en kastrull. Lägg ner två plattor åt gången i 30-40 sekunder. De ska bara mjukna. |
4 Done | ServeraGrädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. |