Ingredients
-
Blomkålen
- 1 st Blomkålshuvudmellan 800 g - 1 kg
- 0.5 dl Neutral olja
- 1 dl Turkisk yoghurt
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Tandoorikrydda
- 1 tsk Chilipulver
- 0.5 tsk Gurkmeja
- Salt
-
Tzatziki
- 4 dl Turkisk yoghurt
- 0.5 st Gurka
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
-
Couscous
- 3 dl Couscous
- Örtsalt
- Kokande vatten
- 1 msk Smör
-
Övrigt
- Gurka
Directions
Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous. En enkel och smarrig middag som är både prisvärd och god dagen efter.
Steps
1 Done | BlomkålenBlanda yoghurt, olja, vitlök, tandoorikrydda, gurkmeja, chilipulver och salt i en bunke. Dela blomkålen i mindre buketter och vänd ner den i yoghurtmixen. Blanda så att alla bitar är täckta. Sätt ugnen på 225 grader och rosta i mitten av ugnen i ca 30-40 min. Känn om blomkålen är mjuk och har fått fin färg. |
2 Done | TzatzikiRiv gurkan och kläm ur överflödigt vatten. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt, |
3 Done | CouscousHäll upp couscous i en värmetålig bunke och blanda med örtsalt. Koka upp vatten och häll över couscousen så att det täcker med 1-1.5 cm. Rör om snabbt och täck bunken med en tallrik. Låt couscousen dra i 5-6 minuter. |
4 Done | ServeraServera blomkålen med couscous, tzatziki och skivad gurka som du blanda mer förslagsvis vinäger och salt. |