Ingredients
-
Kyckling
-
1 paket Kycklingklubbor
-
0.75 dl Turkisk yoghurt
-
1 msk Paprikapulver
-
0.5 tsk Gurkmeja
-
1.5 msk Tandoorikrydda
-
0.5 tsk Cayennepeppar
-
2 tsk Ingefära
-
3 st Vitlöksklyftor
-
0.75 dl Rapsolja
-
Salt
-
Persiljeyoghurt
-
3 dl Turkisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
-
0.75 dl Persiljafärsk
-
Salt
-
Riset
-
3 dl Ris
-
7 dl Kycklingbuljong
-
1 tsk Gurkmeja
-
1 tsk Lökpulver
-
1 st Vitlöksklyftor
-
20 g Smör
-
Salt
Directions
Tandoorirostade kycklingklubbor med ris och persiljeyoghurt. Smakrika kycklingklubbor som fått mycket smak av att ligga i en marinad. Servera med en fräsch yoghurtsås och ris. Går även bra att servera med bulgur eller couscous!
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingenRosta kryddorna i en torr varm panna i ca 2 min. Mixa sedan kryddorna med yoghurt, olja, ingefära, vitlök och salt i en liten mixer. Gör små snitt i klubborna och blanda ihop med marinaden. Låt marineras i kylen i minst 4h. |
2
Done
|
Grädda klubbornaSätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingarna i en ugnsäker form och bre på marinaden som blivit över i bunken. Rosta klubborna i ca 40 min. Gör ett litet snitt i klubborna för att se om de är klara. |
3
Done
|
PersiljeyoghurtenFinhacka persiljan och blanda sedan med yoghurten och vitlök. Smaka av med salt. |
4
Done
|
RisetSkölj riset. Fräs riset i smör och tillsätt gurkmeja, vitlök och lökpulver. Häll sedan på kycklingbuljongen och låt riset koka upp. Sänk sedan värmen och låt riset sjuda tills de är klart. |
5
Done
|
Servera klubborna med ris, persiljeyoghurt och sallad! |