Ingredients
-
Kyckling
- 1 paket Kycklingklubbor
- 0.75 dl Turkisk yoghurt
- 1 msk Paprikapulver
- 0.5 tsk Gurkmeja
- 1.5 msk Tandoorikrydda
- 0.5 tsk Cayennepeppar
- 2 tsk Ingefära
- 3 st Vitlöksklyftor
- 0.75 dl Rapsolja
- Salt
-
Persiljeyoghurt
- 3 dl Turkisk yoghurt
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.75 dl Persiljafärsk
- Salt
-
Riset
- 3 dl Ris
- 7 dl Kycklingbuljong
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Lökpulver
- 1 st Vitlöksklyftor
- 20 g Smör
- Salt
Directions
Tandoorirostade kycklingklubbor med ris och persiljeyoghurt. Smakrika kycklingklubbor som fått mycket smak av att ligga i en marinad. Servera med en fräsch yoghurtsås och ris. Går även bra att servera med bulgur eller couscous!
Steps
1 Done | Marinera kycklingenRosta kryddorna i en torr varm panna i ca 2 min. Mixa sedan kryddorna med yoghurt, olja, ingefära, vitlök och salt i en liten mixer. Gör små snitt i klubborna och blanda ihop med marinaden. Låt marineras i kylen i minst 4h. |
2 Done | Grädda klubbornaSätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingarna i en ugnsäker form och bre på marinaden som blivit över i bunken. Rosta klubborna i ca 40 min. Gör ett litet snitt i klubborna för att se om de är klara. |
3 Done | PersiljeyoghurtenFinhacka persiljan och blanda sedan med yoghurten och vitlök. Smaka av med salt. |
4 Done | RisetSkölj riset. Fräs riset i smör och tillsätt gurkmeja, vitlök och lökpulver. Häll sedan på kycklingbuljongen och låt riset koka upp. Sänk sedan värmen och låt riset sjuda tills de är klart. |
5 Done | Servera klubborna med ris, persiljeyoghurt och sallad! |