Ingredients
-
1.5 msk Röd currypasta
-
1 liter Kycklingbuljong
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 st Citrongräs
-
2 tsk Ingefära
-
0.5 st Chili
-
400 ml Kokosmjölk
-
1 msk Fisksås
-
0.5 st Lime
-
1 msk Farinsocker
-
Saltom det behövs
-
Tofu
-
250 g Tofu
-
2 msk Majsstärkelse
-
1 tsk Salt
-
1 tsk Chilipulver
-
Ströbrödatt vända i
-
Sesamfrönatt vända i
-
1 dl Mjölk
-
Topping
-
250 g Champinjoner
-
1 st Paprika röd
-
4 st Salladslök
-
200 g Sockerärtor
-
250 g Risnudlar
Directions
Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk. En sötsyrlig thailändsk soppa som vanligtvis äts med kyckling till men det går lika bra med tofu eller räkor. Toppingen går också att variera. Jag hade paprika, sockerärtor, champinjoner och salladslök till och även nudlar i botten.
Steps
1
Done
|
SoppanKoka upp kycklingbuljong i en kastrull. Riv vitllök och ingefära. Hacka chili och citrongräset. |
2
Done
|
Sila buljongen och tillsätt kokosmjölken. Smaka av med lime, fiskås, socker och salt tills du får en bra balans. Låt koka på svag värme i 10 min. |
3
Done
|
TofunTärna tofun och torka av lite överflödig vätska. Vänd i majstärkelse, chilipulver och salt. |
4
Done
|
ToppingenSkiva paprikan och champinjonerna. Stek sedan på medelhög värme i olja tills de mjuknat upp lite. Även sockerärtorna! |
5
Done
|
Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet och dela salladslöken. |
6
Done
|
Servering!Lägg nudlar i en djup tallrik. Häll över buljongen och toppa med all topping! |