Ingredients
-
1 msk Torrjäst
-
ca 10 dl Vetemjöl
-
400 ml Varmt vatten
-
1 tsk Strösocker
-
2 tsk Salt
-
2 msk Rapsolja
-
Att doppa i
-
1 dl Mörk sirap
-
2 dl Vatten
-
Övrigt
-
2.5 dl Sesamfrön
Directions
Turkiska kringlor (simit) med sesamfrön. Så goda och relativt enkla att göra! De påminner om bagels men till skillnad från bagels så kokas inte dessa bröd. De doppas i melass som är en sirap och vattenblandning och vänds i massor av sesamfrön. De är goda att äta som de är men går utmärkt att äta med olika pålägg och grönsaker till också!
Receptet ger ungefär 7 kringlor.
Steps
1
Done
|
DegenBlanda vatten (ca 43 grader), torrjäst, socker och olja i en bunke. Addera mjölet hälften av mjölet och salt. Arbeta ihop och tillsätt resterande mjöl 1 deciliter åt gången tills degen är klibbig men inte kladdig. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader och blanda sirap och vatten som du doppar kringlorna i. |
3
Done
|
Dela degen i 6-7 bollar (ca 120 g). Ta en degboll och dela den på mitten. Rulla delarna till långa "slingor". Tvinna ihop slingorna och stäng ändarna. Doppa i sirapdblandningen och sen i rostade sesamfrön. Lägg över på plåten och fortsätt med resterande deg. |
4
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min eller tills de får en fin gyllenbrun färg. |
6 Comments Hide Comments
Jättegoda. Men inte samma som Turkiska simit.
Jättegoda ,men inte samma som Turkiska simit.
Jättegoda , men inte samma som Turkiska simit.. Men så är jag inget proffs heller.?
Det är ju alltid allra godast i ursprungslandet! 🙂
Jettebra fantastiskt goda simit 👍🥲
tack så mycket! 😀