Ingredients
-
Fläskytterfilé
-
700 g Fläskytterfile
-
1 msk Japansk soya
-
1 msk Honung
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Rapsolja
-
Salt
-
Peppar
-
Glaze fläskytterfile
-
1 msk Honung
-
1 msk Rödvinsvinäger
-
1 tsk Kinesisk soya
-
1 msk Rapsolja
-
Peppar
-
Salt
-
Potatis och spetskål
-
500 g Fast potatis
-
1 st Spetskål
-
Sås
-
75 g Smör
-
1 dl Vispgrädde
-
2 dl Créme Fraiche
-
1 tsk Kinesisk soya
-
Salt
-
Peppar
-
1 msk Persilja
Directions
Ugnsbakad fläskytterfilé med rostad spetskål, potatis och bryntsmörsås. Supersaftig fläskytterfilé som marinetas över natten och sedan ugnsbakas tills den uppnår 70 grader och blir perfekt.
Till fläskytterfilén serverade jag rostad spetskål och klassisk klyftpotatis samt en bryntsmörsås som passade så bra till.
Steps
1
Done
|
FläskytterfiléBlanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera fläskytterfilen över natten eller helst i ett par timmar. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader och blanda ihop ingredienserna till glazen. |
3
Done
|
Potatis och blomkålSätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen. Salta, peppra och vänd runt i olja. Dela spetskålen, salta och ringla över olja. Lägg allt på en plåt och grädda tills både spetskålen och potatisen får fin färg. Om spetskålen blir klar tidigare så ta ut den och fortsätt grädda potatisen. Spetskålen är klar efter ca 20-25 min medan potatisen kan behöva lite till för att få en krispig yta. |
4
Done
|
BryntsmörsåsBryn smöret. Vispa sakta ner vispgrädden medan du rör. Vänd ner creme fraichen och ha i soya, salt efter smak och lite svartpeppar. Låt reducera ner i ca 15 min. Rör om då och då. Avsluta med färsk finhackad persilja. |
One Comment Hide Comments
När penslar man på glazen? 🙂