Ingredients
-
Köttbullarna
-
600 g Vegansk formbar färs
-
2 msk vegansk creme fraiche
-
1 tsk Kinesisk soya
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lök
-
1 msk Grönsaksfond
-
1 tsk Chiliflakes
-
Peppar
-
Tomatsås
-
800 g Finkrossade tomater
-
1 tsk Lökpulver
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Basilika
-
2 nypor Strösocker
-
2 tsk Oregano
-
Peppar
-
Salt
-
Övrigt
-
Pasta
-
Basilika
Directions
Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti. Köttbullarna gjorde jag med anammas formbara färs. Den är supersmidig att laga med och forma. Perfekt när man vil ha ett vegetariskt alternativ på biffar eller köttbullar. Köttbullarna blir extra goda när de serveras tillsammans med en smakrik tomatsås och pasta.
Steps
1
Done
|
Veganska köttbullarTina färsen. Stek löken. Blanda ihop färsen med samtliga ingredienser. Forma till bollar och stek sedan på medelvärme tills de fått fin färg. |
2
Done
|
TomatsåsenMixa finkrossade tomter till en slät sås. Koka sedan upp med kryddorna i ca 15-20 min på medelvärme. Smaka av med salt, peppar och socker. När tomatsåsen är klar vänd i de stekta köttbullarna tillsammans med färsk basilika. |
3
Done
|
ServeraServera köttbullarna med pasta och mer färsk basilika! |