Ingredients
-
20 cm Purjolök
-
2 st Paprika röd
-
200 g Skogschampinjoner
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 st Gullök
-
2 tsk Tomatpure
-
5 dl Grönsaksbuljong
-
2.5 dl Grädde
-
Majsstärkelseatt reda med
-
Kryddor
-
1 tsk Chipotle chili
-
2 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Vitlökspulver
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
400 g Pasta
Directions
Vegetarisk pasta med paprika, purjolök och champinjoner. En enkel och krämig pasta som har milda goda smaker och som är enkel att göra. Jag hade bred pasta i såsen men det går bra med mindre pastasorter också.
Steps
1
Done
|
FörberedelserFinhacka gullöken. Strimla paprika, purjolök och champinjonerna. Blanda alla kryddor i en liten skål och koka upp en buljongtärning i 5 dl vatten. |
2
Done
|
Börja lagaFräs lök och vitlök i olja utan att löken tar färg i en djup panna. Tillsätt alla grönsaker och fräs i ca 10 minuter tills de mjuknat och börjat få färg. Tillsätt tomatpuré och kryddorna och fräs lite till. Vänd i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Vänd i grädde och låt sedan sjuda medan pastan kokat upp. |
3
Done
|
ServeraSmaka av med salt och red såsen med majstärkelse till önskad konsistens ( ca 1-2 msk majstärkelse med 0.75 dl vatten). |