0 0
Yakitorikyckling med ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinad
3 msk Japansk soya
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Mirin
1 msk Ljus risvinäger
1 msk Ingefära
0.75 dl Farinsocker
1 dl Vatten
3 tsk Majsstärkelse
Övrigt
400 g Kycklinglårfilé
2 st Salladslök
1 msk Sesamfrön
Salt
Ris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Yakitorikyckling med ris

  • 45
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Marinad

  • Övrigt

Directions

Share

Yakitori kycklingspett med ris. Enkel, god och saftig kyckling. Yakitori är en japansk rätt som består utan skekt kyckling på spett. Penslade och marinade kycklingen i japanska smaker – soya, ingefära tillsammans med syra och sötma.

Steps

1
Done

Marinaden

blanda alla ingredienser till marinad i en skål. Dela kycklingen i mindre bitar. Marinera kycklingen i
ca 0.75 dl av marinaden. Låt marineras i mints 20 min.

2
Done

Koka upp marinaden 1 minut tills den tjocknat. Trä kycklingen på spett och grilla eller stek i grillpanna (vanlig går också bra). Pensla spetten med marinaden 3-4 gånger.
När kycklingen är klar - pensla på mer marinad, strö över sesamfrön och salladslök.

3
Done

Servera kycklingspetten med ris och valfri sås t.ex sötsursås eller liknande.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
previous
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
röd curry med grönsaker
next
Röd curry med grönsaker
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
previous
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
röd curry med grönsaker
next
Röd curry med grönsaker

Add Your Comment