https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Dubbelbakad chokladkaka – glutenfri chokladkaka

Cooking Time: 100
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Dubbelbakad chokladkaka eller twice baked chocolate cake som är ett lite roligare namn. En helt glutenfri chokladkaka som bakas två gånger. Man bakar av halva smeten först för att sedan...

Emilia

juli 8, 2023
Like 24
Read More
2 Comments
Share

Gyros med grillost i hemmagjort bröd

  • Helgmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Gyros med grillost i hemmagjort bröd – en rätt som ni måste testa. Att äta denna gyros känns som att...
2 Comments
Share

McDonalds paj med blåbär och vaniljkräm – Smördegspaj med blåbär och vaniljkräm

  • Efterrätter
  • Pajer
McDonalds paj med blåbär och vaniljkräm.
Comment
Share

Limekyckling med ris, syrlig gurka och rättika

Cooking Time: 45
  • Helgmat
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Limekyckling med ris, syrlig gurka och rättika. En fräsch rätt med en krämig sås med smak av lime, ingefära och...
Comment
Share

Lasagne på färska lasagneplattor

  • Kötträtter
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Lasagne på färska lasagneplattor är från och med nu mitt nya favoritsätt att göra lasagne. Det blir såå himla saftigt...
Comment
Share

10 middagar för lata sommardagar

  • Sommarmat
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
10 middagar för lata sommardagar. Här har jag samlat massa enkla och snabblagade middagar att laga i sommar när man...
Comment
Share

Bowl med räkor

Cooking Time: 20
  • Fisk & Skaldjur
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sallader
  • Sommarmat
En smarrig bowl med räkor, krispiga grönsaker, nudlar och rostad lök. Perfekt när man är sugen på något lätt och...
Comment
Share

Kladdkakeglasstårta

Cooking Time: 10
  • Buffémat
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Glass
  • Kladdkakor
Kladdkaka + glasstårta resulterar i en otroligt god kladdkakeglasstårta som smakar som att äta en stor sandwich glass. I detta recept har jag gjort det extra enkelt och använt färdigköpt...

Emilia

juni 30, 2023
Like 16
Read More
Comment
Share

Tips på bra tjänster och appar

  • Tips
Här har jag samlat tips på bra tjänster och appar. Bland annat många bra och användbara matappar och tjänster.   Handla online Mathem En tjänst som alla känner till men...

Emilia

juni 29, 2023
Like 1
Read More
1 Comment
Share

Filodegsknyten med fetaost

Cooking Time: 60
  • Balkanmat
  • Brunch recept
  • Buffémat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sommarmat
Filodegsknyten med fetaost – små snurror fyllda med fetaost. Blir en perfekt middag eller lunch tillsammans med en god sallad....
1 Comment
Share

Ajvarbulgur med stekt tomat, lök och chorizo

Cooking Time: 30
Okategoriserade
Ajvarbulgur med stekt tomat, lök och chorizo. En smarrig sommarmåltid som lättlagad och och smakrik. Ajvarbulgur blir ett utmärkt tillbehör...
Comment
Share

Räkpasta med citron och dill

Cooking Time: 35
  • Helgmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Skaldjursrätter
En god och smakrik räkpasta med citron och dill. För att ge såsen extra god smak kokar jag den med...
1 Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon oc
SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon och jag har bakat 2 st för att dela med er, så varsågod en riktigt god 🤠❤️
Vad tycker du om kladdigghetsgraden? Ska den vara kladdigare, fastare eller är den perfekt? 

1 kladdkaka (ca 20 cm)
150 g Smör
50 g mörk choklad 55% eller mjölkchoklad 
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker 
1 tsk Vaniljsocker
1dl Kakao
1 krm Salt
TOPPING
Florsocker 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, choklad och socker i micron. Vänd i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. Jag rör runt med en visp för att äggvitebitarna ska separeras. 

GRÄDDA KLADDKAKAN 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 20 min men håll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker! 

Servera med glass!

#kladdkaka #kladdigkladdkaka #kladdkakansdag


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter