Matsedel v.45 | Billigare bjudmiddagar
Veckans matsedel: Billigare bjudmiddagar
I veckans matsedel samlar jag rätter som passar sig om man ska bjuda på middag men till överkomlig budget. Bra rätter att laga som middagsbjudning både för vardagsmiddag och helgmiddag. Nu under november månad och kommande jultider finns det ju många tillfällen att bjuda över vänner och familj. Rätterna jag har valt ut till matsedeln är tänkta att passa till allt från familjemiddagar till helgluncher.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Laga, bjud och njut!
Måndag:
Sötpotatischili med bönor och linser
En rätt som sköter sig själv, nästan. Du slänger bara ner alla ingredienser i en stor gryta och låter de sedan småputtra i ca 1.5-2h. Toppa med avokado, cheddar (eller annan smakrik ost), gräddfil och jalapeno. Men den är lika god som den är bara!
Tisdag:
Hemmagjord panpizza
Pan pizza tillagas i ugn och har vanligtvis tjockare botten än en klassisk italiensk pizza. Genom att först tillaga pizzan i stekpannan får du en fin yta på botten som du inte riktigt kan få i ugnen. Har du ingen stekpanna som du kan ha köra ugnen så kan du föra över pizzan till en plåt när det är dags för den att gräddas i ugnen.
Toppingen går självklart att variera. Jag kan rekommendera att använda riven mozzarella då den smälter väldigt fint och tål värmen!
Onsdag:
Svamprisoni med gremolata
Krämig och god risoni med stekta trattkantareller och champinjoner. Det går bra med den svampen du får tag på. Har du egenplockade kantareller så kör på det! Det här är verkligen supergott och krämigt.
Tips!
Investera i en bra wokpanna, de är inte bara till för att woka i utan du kan använda dem till att steka en pastasås i och mycket annat! Jag använder en wokpanna från Fiskars när jag lagar mina woker. Den kan du köpa på Cervera här!
Köp här!
Torsdag:
Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
En suupergod och krämig kycklingpasta med smak av soltorkade tomater och timjan! Jag använder hela lårfiléer, men man kan lika gärna använda sig av sojafiléer eller andra alternativ. Servera i en fin pastatallrik från Broste Copenhagen!
Fredag:
Gyros med grillost
Gyros med grillost i hemmagjort bröd – en rätt som ni måste testa. Att äta denna gyros känns som att vara i Grekland för en stund. Det fluffiga brödet gifter sig perfekt med den sötmarinerade grillosten, salta pommesen och fräscha grönsakerna.
Lördag:
Langos – fluffiga och mjuka hemmagjorda langos
Dessa kan man toppa med antingen söta eller salta toppings, vilket gör att den funkar lika bra som middagsrätt eller brunchrätt. Pensla med vitlökssmör eller toppa med gräddfil, rödlök, dill, rom och räkor som jag gör i mitt recept. Möjligheterna är oändliga!
Söndag:
Spicy bean tacos
Spicy bean tacos, smakrika och goda tacos med bönor. Jag har använt Santa Marias spicy cayenne tacokrydda, men vill man inte ha det starkt går det bra att köra på vanliga. Jag tycker bönor gör sig superbra i den här typen av rätt och är ett perfekt sätt att variera köttfärsen på.
Veckans efterrätt:
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma
En krämig och fräsch cheesecake med smak av pepparkaka och apelsin, vilket ger en väldigt julig smak. Perfekt att bjuda folk på nu under december månad!