https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze

Cooking Time: 55
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze.  Jättegod kinesisk rätt som är populär på många snabbmatskedjor. Den är något tidskrävande att göra men inte för avancerad. Det går utmärkt att...

Emilia

mars 20, 2023
Like 57
Read More
4 Comments
Share

Matsedel v.12 – Smarriga middagar som också ger perfekt matlåda dagen efter

  • Matlådemat
  • Veckans Matsedel
Veckans matsedel: Smarriga middagar som också ger perfekt matlåda dagen efter Goda recept på middagar som även gör sig bra i matlåda dagen efter. Perfekta maträtter som håller sig saftiga...

Emilia

mars 19, 2023
Like 3
Read More
Comment
Share

Smördegspiroger med fetaost och spenat

Cooking Time: 35
  • Brunch recept
  • Helgmat
  • Lättlagade recept
  • Mellanmål
  • Plockmat
  • Sommarmat
Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fetaost och spenat. Perfekt till brunch eller bjuda på en sommarbuffé. De går for att göra och går snabbt klart i ugnen. Jag använder...

Emilia

mars 18, 2023
Like 10
Read More
Comment
Share

Krämig citronsorbet – utan glassmaskin

  • Efterrätter
  • Glass
Krämig citronsorbet gjort utan glassmaskin. Citronsorbet är så himla gott att äta en varm sommardag eller som avrundning på en god middag. Sorben kan också användas i drinkar eller i...

Emilia

mars 17, 2023
Like 23
Read More
3 Comments
Share

Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås

Cooking Time: 45
  • Kötträtter
  • Lättlagade recept
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
  • Studentmat
Ugnsbakade tortelloni med köttfärssås. En jätteenkel, god och som sköter sig själv. En rätt för hela familjen.  Perfekt middag när det inte finns så mycket tid eller man vill variera...

Emilia

mars 13, 2023
Like 23
Read More
Comment
Share

Matsedel v.11 – Goda middagar till hela veckan

  • Veckans Matsedel
Veckans matsedel: Goda middagar till hela veckan Vi är mitt i mars månad och snön har kommit tillbaks, förhoppningsvis för sista gången. Därför får vi se till att värma oss...

Emilia

mars 12, 2023
Like 7
Read More
Comment
Share

Baconpasta med tomatsås

Cooking Time: 30
  • Billig middag
  • Kötträtter
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
  • Studentmat
Baconpasta med tomatsås – en variant av min baconpasta med körsbärstomater som man kan göra när tomaterna inte är i säsong, eller bara smaklösa och dyra. Resultatet blir en smarrig...

Emilia

mars 11, 2023
Like 41
Read More
Comment
Share

Biscoffcheesecake – krämig cheesecake med Biscoff

  • Efterrätter
  • Påskrecept
  • Tårtor
Biscoffcheesecake – krämig cheesecake med Biscoff. Botten består av spröda Biscoffkex som toppas med en krämig fyllning som också innehåller Biscoffkräm. Cheesecaken toppas slutligen med smält Biscoffspread som gör ett...

Emilia

mars 10, 2023
Like 117
Read More
6 Comments
Share

Kyckling med currysås och ris

Cooking Time: 50
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Kyckling med currysås och ris. En smarrig klassiker som passar likabra till helgen som till vardags. I det här receptet använder jag kycklinglår men det funkar bra med andra kycklingdelar...

Emilia

mars 9, 2023
Like 72
Read More
4 Comments
Share

Tårta med marängsmörkräm med vit choklad och vispad mörk choklad ganache

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Påskrecept
  • Tårtor
Saftig tårta med marängsmörkräm med vit choklad utanpå och vispad mörk choklad ganache mellan bottnarna. Toppar tårtan med massor med bär och har även hallon mellan bottnarna för att bryta...

Emilia

mars 7, 2023
Like 24
Read More
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g Torrjäst
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd


Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I sama
Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I samarbete med @rasaftsverige 🍊 

Det finns olika juiceper, men hur skiljer de sig egentligen åt när det kommer till smak? Märker man någon skillnad eller inte?
Jag gjorde ett blindtest för att se. Danny hällde upp alla juicer så jag hade inte de koll på vilken som var vilken. Utan utgick enbart från smaken. 
Och oj vilken skillnad det var! Hade jag köpt hem vilken som helst av dem så hade jag liksom druckit det och tyckte att det var liksom en god juice, men när man testa dem samtidigt så blir skillnanderna i smak verkligen påtaliga. 🍊 

Det är juicetyperna som jag testar är:
Kallpressad - pressad i kall temperatur utan upphettning. Behåller därför mest näringsämen och färg. (Råsaft)
Juice från koncentrat - tillverkaren blandare ut med vatten.
Pastöriserad juice -  hettas upp mellan 70-100 grader. Behåller inte alla vitaminer och näringsämnen.
Semipastöriserad - uppvärmd men inte lika mycket som dem pastöriserade 

Och helt genuint och ärligt kan jag säga att det var verkligen stor skillnad, även fast det inte varit ett samarbete. Framförallt på koncentreratjuice och kallpressad. Och den kallpressade från Råsaft smakade utan tvekan mest hempressat. Testa själv att jämföra så kommer du att se att det är skillnad på olika juicetyper 😃 men självklart är det en smaksak vilket man tycker är godast. Men kul att göra blindtest! 

#Råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #matinspo #blindtest #apelsin #juice


Frasiga fritters på sötpotatis, morot & halloumi
Frasiga fritters på sötpotatis, morot & halloumi! Så frasiga och goda 🥕 servera med fetaoströra och potatisklyftor alternativ lins eller couscouasallad.
Stek tunna och små så blir de extra frasiga 😍

Ingredienser 
300g sötpotatis 
300 g morot
200g halloumi eller grillost
1 ägg
1 tsk Paprikapulver 
1 tsk Lökpulver 
1 dl Majsstärkelse 
Salt
Peppar 

Olja att steka i 

Gör såhär
Grovriv morot halloumi och sötpotatis. Lägg morot och sötpotatis i en skål och salta. Låt dra i några minuter. Vispa upp ägg och kryddorna i en skål. Vänd ner halloumi. Kläm ur överflödig vätska ur sötpotatisen och moroten innan du lägger ner den  i bunken
Tillsätt majstärkelse, peppar och lite salt. Halloumin är rätt salt så det behövs nog inte jättemycket. 
Stek i rikligt med olja i ett par minuter per sida tills fritters får ordentligt med krisp.

Servera!

#fritters #sötpotatis #halloumi #middag #middagstips #matinspo #matlagning



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter