https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs

Cooking Time: 45
Okategoriserade
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs. En enkel rätt inspirerad av Sen Street kitchen – Goma kitchen. Ris med sås som möter stekt kyckling och...

Emilia

augusti 11, 2022
Like 17
Read More
2 Comments
Share

Edamamebönor med sesamfrön och vitlök

Cooking Time: 10
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Lättlagade recept
  • Tillbehör
  • Vegetariskt
Edamamebönor med sesamfrön och vitlök. Ett supergott snacks eller tillbehör till t ex dumplings, sushi eller andra asiatiska rätter.

Emilia

augusti 10, 2022
Like 9
Read More
Comment
Share

spicy salmon med crispy rice

Cooking Time: 50
  • Fisk & Skaldjur
  • Helgmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Spicy salmon med crispy rice – små krispiga sushibitar med krämig lax som jag smaksatt med majonnäs, lime och japansk soja. Har du sushiris redo i kylen går detta fort...

Emilia

augusti 5, 2022
Like 22
Read More
Comment
Share

Hemmagjorda delicatobollar

Cooking Time: 45
Okategoriserade
Hemmagjorda delicatobollar – supergoda och krämiga delicatobollar. Till skillnad från vanliga chokladbollar så innehåller dessa mjölchoklad i smeten och doppas även i mjölkchoklad. De blir otroligt krämiga och goda. Receptet...

Emilia

juli 15, 2022
Like 37
Read More
5 Comments
Share

Grillostsallad med rostad salsa

Cooking Time: 40
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sallader
  • Snabb middag
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Grillostsallad med rostad salsa. En smarrig sallad med frasigt stekt grillost som passar perfekt med sötman och syran i den rostade tomatsalsan. Kan start rekommendera att göra salsan till tacos....

Emilia

juli 9, 2022
Like 12
Read More
Comment
Share

Kycklingcurrywrap

Cooking Time: 30
  • Kycklingrätter
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
  • Sommarmat
  • Wraps
En enkel och supergod kycklingcurrywrap med krispiga grönsaker och en god sås. Vill du göra den vegetariskt så kan du marienera t ex quorn, tofu eller sojafilé på samma sätt...

Emilia

juli 6, 2022
Like 43
Read More
2 Comments
Share

Chokladtårta i långpanna

Cooking Time: 135
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Tårtor
Chokladtårta i långpanna (adlink) – perfekt när man ska göra tårta till många. Tårtan har jag fyllt med vispad mjölkchokladganache och toppat med bär och mörk chokladganache. Supergod och smidigare...

Emilia

juli 6, 2022
Like 46
Read More
8 Comments
Share

Vegetarisk pasta med paprika, purjolök och champinjoner

Cooking Time: 35
  • Billig middag
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Studentmat
Vegetarisk pasta med paprika, purjolök och champinjoner. En enkel och krämig pasta som har milda goda smaker och som är enkel att göra. Jag hade bred pasta i såsen men...

Emilia

juli 5, 2022
Like 14
Read More
Comment
Share

Bibm guksu – Koreanska kalla nudlar med smarrig sås

Cooking Time: 20
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Nudelrätter
Bibm guksu – Koreanska kalla nudlar med smarrig sås. Bibim guksu betyder ”mixade nudlar” och det är en snabb och lättlagad rätt med tunna vetenudlar och gochujangbaserad så. Rätten toppas...

Emilia

juli 3, 2022
Like 25
Read More
Comment
Share

Bananoffepaj – supergod banankolapaj

  • Efterrätter
  • Pajer
  • Påskrecept
Bananoffepaj – supergod banankolapaj – en klassisk paj med digestivekex i botten som toppas med dulce de leche, banan, grädde och riven choklad. Perfekt när man vill ha någon enkel...

Emilia

juni 30, 2022
Like 32
Read More
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g färsk (1/2 pkt torr, kör du torr)
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd


Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I sama
Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I samarbete med @rasaftsverige 🍊 

Det finns olika juiceper, men hur skiljer de sig egentligen åt när det kommer till smak? Märker man någon skillnad eller inte?
Jag gjorde ett blindtest för att se. Danny hällde upp alla juicer så jag hade inte de koll på vilken som var vilken. Utan utgick enbart från smaken. 
Och oj vilken skillnad det var! Hade jag köpt hem vilken som helst av dem så hade jag liksom druckit det och tyckte att det var liksom en god juice, men när man testa dem samtidigt så blir skillnanderna i smak verkligen påtaliga. 🍊 

Det är juicetyperna som jag testar är:
Kallpressad - pressad i kall temperatur utan upphettning. Behåller därför mest näringsämen och färg. (Råsaft)
Juice från koncentrat - tillverkaren blandare ut med vatten.
Pastöriserad juice -  hettas upp mellan 70-100 grader. Behåller inte alla vitaminer och näringsämnen.
Semipastöriserad - uppvärmd men inte lika mycket som dem pastöriserade 

Och helt genuint och ärligt kan jag säga att det var verkligen stor skillnad, även fast det inte varit ett samarbete. Framförallt på koncentreratjuice och kallpressad. Och den kallpressade från Råsaft smakade utan tvekan mest hempressat. Testa själv att jämföra så kommer du att se att det är skillnad på olika juicetyper 😃 men självklart är det en smaksak vilket man tycker är godast. Men kul att göra blindtest! 

#Råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #matinspo #blindtest #apelsin #juice



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter