0 0
Thaigryta med kyckling, kokosmjölk och röd curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 g Kyckling
1 burk Bambuskott
1 tärning Kycklingbuljong
1 tsk Fisksås
2 msk Röd currypasta
1 st Paprika röd
1 st Broccoli
150 g Sockerärtor
400 ml Kokosmjölk
1 st Vitlöksklyftor
0.5 st Lime
2 dl Vatten
Ris
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Thaigryta med kyckling, kokosmjölk och röd curry

Features:
  • Starkt
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Thaigryta med kyckling, kokosmjölk och röd curry! Smidig och god vardagsrätt som också passar i matlådan. Vill man ha den vegetarisk så tror jag att det är gott att istället för kyckling steka tofu krispigt och sedan toppa vid servering!

Steps

1
Done

Riset

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Done

Grytan

Skär kycklingen i strimlor och stek i olja tillsammans med vitlök. Lägg över på en tallrik.

3
Done

Grovhacka grönsakerna och stek (bara lite, de ska fortfarande vara krispiga).

4
Done

Stek currypastan och buljongen i olja i ca 1 min.

5
Done

Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt puttra i 5 min.

6
Done

Ha i fisksås och lime. Lägg ner grönsakerna, bambuskotten och kycklingen och låt puttra tills grönsakerna känns färdiga (ca 6-7 min).

7
Done

Servering

Servera med ris och lite hackad salladslök!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
God morotsrulltårta
previous
Saftig morotsrulltårta
Äppelmospannkakor
next
Äppelmospannkakor
God morotsrulltårta
previous
Saftig morotsrulltårta
Äppelmospannkakor
next
Äppelmospannkakor

Add Your Comment