Ingredients
-
500 g Kyckling
-
1 burk Bambuskott
-
1 tärning Kycklingbuljong
-
1 tsk Fisksås
-
2 msk Röd currypasta
-
1 st Paprika röd
-
1 st Broccoli
-
150 g Sockerärtor
-
400 ml Kokosmjölk
-
1 st Vitlöksklyftor
-
0.5 st Lime
-
2 dl Vatten
-
Ris
-
Salt
Directions
Thaigryta med kyckling, kokosmjölk och röd curry! Smidig och god vardagsrätt som också passar i matlådan. Vill man ha den vegetarisk så tror jag att det är gott att istället för kyckling steka tofu krispigt och sedan toppa vid servering!
Steps
1
Done
|
RisetKoka riset enligt anvisningarna på förpackningen. |
2
Done
|
GrytanSkär kycklingen i strimlor och stek i olja tillsammans med vitlök. Lägg över på en tallrik. |
3
Done
|
Grovhacka grönsakerna och stek (bara lite, de ska fortfarande vara krispiga). |
4
Done
|
Stek currypastan och buljongen i olja i ca 1 min. |
5
Done
|
Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt puttra i 5 min. |
6
Done
|
Ha i fisksås och lime. Lägg ner grönsakerna, bambuskotten och kycklingen och låt puttra tills grönsakerna känns färdiga (ca 6-7 min). |
7
Done
|
ServeringServera med ris och lite hackad salladslök! |