Ingredients
- 200 g Salami
- 4 dl Grönsaksbuljong
- 2 dl Vitt vin
- 2 st Vitlök
- 0.5 st ChiliEn liten
- Saltefter smak
- Pepparefter smak
- 400 g Pasta
- 1 st Gullök
- 50 g Smör
-
Topping
- Ruccola
- 200 g Ricotta
- 50 g Pinjenötter
Directions
Pasta med salami och ricotta. Mim favoritpasta från Vapiano som de nu tagit bort från menyn. Tur att man fortfarande kan laga den hemma ?Glömde ha i pinjenötter när jag lagade men det ska man förstås ha i! Toppa med dem eller rör ned med pastan!
Steps
1 Done | Börja med att sätta på pastavattnet. |
2 Done | Hacka och strimla chili, vitlök, salami och gul lök. |
3 Done | Tillsätt sedan salami och stek i 4-5 min. Häll i vinet och låt de koka ner i 5 min. När vinet kokat ner ha i grönsaksbuljong och smör. När smöret smält - tillsätt pasta och smaka av med salt och peppar. Servera pastan med ricotta, ruccola och pinjenötter! |
5 Comments Hide Comments
Vilken salami använder du?
använder italiensk salami från antingen Zeta eller garant oftast!
De flesta verkar vara från Italien men jag körde på Napoli och det blev toppen. Tusen tack för detta recept⭐️
Varför står inte ruccola med i receptet?
Jag fixar det direkt!