Ingredients
-
Krispig tofu
- 2 dl Mjölk
- 2 dl Majsstärkelse
- 400 g Tofu
- 0.5 tsk Salt
- 0.5 tsk Chilipulver
- 3 dl Panko
-
Risnudlar & snabb chiliolja
- 0.5 dl Rapsolja
- 250 g Risnudlar
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Chili
- Salt
-
Topping och tillbehör
- 150 g Vitkål
- 1 st Paprika röd
- 2 st Morötter
- 0.5 st Chili
- 1.5 dl Jordnötter
- 2 dl Fryst mangogår även bra med fryst
- 4 st Salladslök
- 1 st Lime
- Blandsallad
-
Jordnötsdressing
- 1.5 dl Jordnötssmör
- 2 msk Honungeller lönnsirap!
- 2 msk Strösocker
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Ljus risvinäger
- 0.5 st Lime
- 2 cm Ingefära
- 1 msk Japansk soya
- 0.5 tsk Chiliflakes
- 0.75 dl Vatten
Directions
Asiatisk sallad med krispig tofu och jordnötssås. En supergod vegansk sallad! Jag har ätit den här salladen med både en sötsyrligdressing och jordnötssåsen. Båda är väldigt goda med jordnötssåsen är en stor favorit!
Steps
1 Done | JordnötsdressingBlanda alla ingredienser i en matberedare och mixa slät snabbt i ett 10-15 sekunder. ViIl du ha den lösare kan du tillsätta lite mer vatten! |
2 Done | Krispig tofu - förberedelserDet här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt. |
3 Done | Tillaga tofunTärna tofun och salta lätt. |
4 Done | Risnudlarna och chilioljanKoka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Värm på oljan i en liten kastrull och vänd i finhackad chili. Ta kastrullen från värmen och pressa i vitlök och salt. |
5 Done | Srimla/hyvla morötter, paprika och vitkål. Tina mangon. Hacka jordnötterna, salladslök och chilin. |
6 Done | ServeringRisnudlar i botten, grönsaker, tofu, dressing och sedan topping på och salladen är klar! |