Ingredients
-
1 st Morötter
-
150 g Shiitake
-
100 g Bambuskott
-
100 g Vitkål
-
1 msk Japansk soya
-
1 tsk Ingefära
-
Rapsoljatill stekning och fritering
-
2 Vitlöksklyftor
-
2 st Salladslök
-
Vårullsdeg
-
1 st Äggvita
Directions
Små krispiga och goda vegetariska vårrullar! Inte alls så svårt att göra som man kan tror. Degen eller bladen till vårrullarna finns att köpa i olika storlekar och jag valde de minsta. Köpte dem på en vegetarisk livsmedelsbutik!
Steps
1
Done
|
Strimla vitkålen, riv moroten, strimla bambuskott och finhacka shiitaken. Riv ingefäran och vitlöken. Strimla salladslöken. |
2
Done
|
Värm en panna med olja och fräs ingefära, salladslök och vitlök i 50 sek. Häll ner resterande grönsaker till fyllningen och fräs tills de mjuknat upp. Smaka av med japansk soya och eventuellt lite salt. Låt fyllninen svalna lite. |
3
Done
|
Om du som jag kör på små vårrullsblad så räcker det med 2 tsk per vårrulle. (sök på roll spring rolls så får du upp instruktioner på hur du rullar dem). |
4
Done
|
Fritera eller stek i rikligt med olja tills vårrullarna är gyllene. Servera med en god wok och sötsursås! |