Krämig salsicciapasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500g Salsiccia
2 dl Vispgrädde
400 g Finkrossade tomater
2 st Vitlöksklyftor
1.5 msk Tomatpure
2 st Schalottenlök
400 g Pasta
1 st Chili
1 tsk Strösocker
Nymalen svartpeppar
Salt
30 g Smör
3 msk Persilja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig salsicciapasta

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Salsicciapasta – en klasssisk italiensk pasta med salsiccia som är en fläskkorv. Salsiccia betyder just korv på italienska. Korven finns även att köpa som ett färs så slipper man sprätta upp korvarna, för det är bara fyllningen man vill åt. Jag köpte dock korvar för att det var lite billigare.

Servera pastan med parmesan och persilja!

Fler krämiga och goda pastarecept

Serveringsfatet är från Cervera och du hittar det här (adlink)

Steps

1
Done

Stek chili, vitlök, scharlottenlök i olivilja på låg värme i några minuter. Tillsätt tomatpuré och stek i 2 min till. Sprätta korven och stek den tills korven fått färg.

2
Done

Tillsätt finkrossade tomater. Salta, vänd i socker och peppra, och låt det puttra i 10-15 min. Koka pastan under tiden!

3
Done

Tillsätt grädden och smaka av med mer salt och peppar. När du tycker att såsen fått en bra balans - rör ner pastan och en klick smör. Servera med persilja, nymalen peppar och kanske lite parmesan på!

4
Done

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration! 

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
previous
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
next
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
previous
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
next
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner

14 Comments Hide Comments

Aldrig sett min dotter (2 år) äta så mycket som hon gjorde av denna måltid ❤️ finns det bättre betyg att få? Jag och min man var helt såld också.

Det kan funka, men kan också bli lite syrligare! Ett alternativ är att ta lika delar creme fraiche + mjölk. (ledsen att svaret kom lite sent <3).

Hej! Ja den är god dagen efter. Du kan göra såsen i förväg och blanda med pastan dagen de ska serveras. Blir lika gott! //Emilia

Add Your Comment