Ingredients
-
Ostar
-
3 dl Cheddar
-
1 dl Parmesan
-
4 dl Riven ostt.ex greve
-
Övriga ingredienser
-
500 g Makaroner
-
7.5 dl Mjölk
-
2 dl Vispgrädde
-
50 g Smör
-
0.75 dl Vetemjöl
-
Salt
-
Muskotnöt
Directions
Mac n cheese – krämiga makaroner med mycket ost. En riktigt ost och krämig pastarätt! Jag använde lite större makaroner vilket jag kan rekommendera då små snabbt kan bli lite ”saggiga”. Annars är det bara att tuta och köra! Vilket ost passar bäst till mac n cheese? Har du lite olika ostsorter hemma eller vill ha en smakrikare ostsås så rekommenderar jag att blanda en mild och en smakrik. I min makaroner och ost hade jag både parmesan, greve och cheddar. För lite gulare färg kan du tillsätta lite gurkmeja.
Vill du kan du gratinera din pasta med ströbröd och ost på. Jag föredrar att äta den ogratinerad då den blir mycket krämigare då.
Steps
1
Done
|
Koka pastan/makaronerna 1-2 min innan al dente. De ska inte vara helt klara. Sila av dem och blanda med 1 msk olja så att de inte klibbar ihop. |
2
Done
|
Smält smöret i en panna och vänd ner mjölet. Rör ihop och tillsätt sedan mjölken lite åt gången under omrörning. Tillsätt även grädden. Salta, riv ner lite muskotnöt och rör om tills du får en tjock sås. |
3
Done
|
Vänd sist ner makaronerna och blanda ordentligt. Servera direkt! Servera med korv eller köttbullar t.ex! |
2 Comments Hide Comments
Jag använde mozzarella ost och det blev inte så gott
Mozzarella är för neutral, testa med en mer smakrik ost nästa gång. T ex cheddar, greve