Ingredients
-
Topping
- 4 st Avokado
- 3 dl Havreris
- 8 msk Rostad lök
- 2 msk Persilja
- Sriracha mayo
- Blandsallad
-
Bönorna
- 2 paket Svarta bönor
- 1 msk Paprikapulver
- 1 burk Majs
- 1.5 tsk Spiskummin
- 1 st Paprika grön
- 1 st Rödlök
- 1 tsk Lökpulver
- 1 msk Rapsolja
- Salt
Directions
En avokadosallad som har både krispighet och krämighet, protein och kolhydrater samtidigt som den är god och mättande! Jag använde havreris i botten som jag smaksatte med persilja och salt men det går lika bra med bulgur, couscous eller quinoa t.ex. Salladen är helt vegetarisk och nästan vegansk (förutom srirachamajonäsen som man enkelt kan byta ut till ett veganskt alternativ).
Steps
1 Done | HavrerisKoka havreriset enligt anvisningarna på paketet. Skölj i kallt vatten och smaksätt med salt och färsk persilja |
2 Done | BönorSila av majset och bönorna. Blanda tillsammans med kryddorna, olja och finhackad rödlök och paprika. |
3 Done | Lägg havreris i botten av en tallrik, toppa med sallad, bönorna, skivad avokado, rostad lök och srirachamajonäs! |