Ingredients
-
Falafel
-
400 g Torkade kikärtor
-
1 st Gullök
-
4 st Vitlöksklyftor
-
4 dl Persilja
-
3 msk Rapsolja
-
4 msk Spiskummin
-
1 msk Lökpulver
-
1 msk Paprikapulver
-
1 liter Rapsolja
-
2 tsk Bakpulver
-
Örtsalt
-
Salt
-
Tillbehör
-
1 dl Persilja
-
1 st Rödlök
-
10 st Körsbärstomater
-
Pitabröd
-
Hummus
-
Romansallad
Directions
Krispig falafel i pitabröd. Så gott! Det här kanske de flesta redan vet, men första gången jag lagade falafel så visste jag inte att man inte ska använda kikärtor på burk för de blir det bara pannkaka. Det man ska använda att torkade kikärtor som man blötlägger i minst 12h. Gör man det får man fina, runda och krispiga falafel.
Till falafel serverade jag en persilje, tomat och rödlökssalsa, salladsblad och hummus. En vitlökssås hade passat bra till också!
Recept på hemmagjort pitabröd finns här
Steps
1
Done
|
Förberedelser |
2
Done
|
|
3
Done
|
Mixa kikärtorna. De ska fortfarande vara lite grynigt, ej helt slät. Tillsätt lite olja - ca 1-2 msk (tillsätt mer olja om det behövs sen. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Dags att fritera!Värm oljan till ca 170 grader (jag har 6an på en 9e skalig platta). Gör en test falafel för att se att smaken är och fritering är bra. Jag friterade varje falafel i ca 5-6 min. |
6
Done
|
Tillbehör och servering |