0 0
Hemmagjord paella med skaldjur och chorizo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Chorizo
20 st Stora räkor
1 nät Blåmusslor
4.5 dl Rundkorningt ris
2 tärningar Kycklingbuljong
1 st Paprika röd
1 st Schalottenlök
3 st Vitlöksklyftor
1 påse Saffran
1.5 tsk Paprikapulver
1 burk Finkrossade tomater
Peppar
Salt
Olivolja
Topping
1 st Citron
3 msk Persilja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjord paella med skaldjur och chorizo

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

En smakrik och god paella med blåmusslor, räkor och chorizo. Riktigt gott och inte så svårt att tillaga heller. Det viktiga är att inte röra runt i riset för mycket för då kan paellan bli grötig.

Paella är en traditionell spansk rätt som tillagas i en speciell ”paella panna”.  Men det går lika bra med en vanlig panna. Välj den största och djupaste pannan du har.

I min paella hade jag skaldjur och chorzio. Det går även bra att lägga till annat protein så som t.ex kyckling, bläckfisk men också andra grönsaker.

 

Steps

1
Done

Förberedelser.

Förbered alla ingredienser så att de blir lättare sen när du börjar tillaga paellan. Skölj, tvätta och kontrollera blåmusslorna. Är de öppna kan du knacka de mot diskbänken, stängs de igen är de bra
Hacka vitlök, lök och paprikan. Strimla korven, finhacka persiljan och koka upp kycklingbuljongtärningarna i ca 1,2 liter vatten. Fräs korven i pannan som du ska laga paellan tills den får fin färg och ställ åt sidan.

2
Done

Häll i ett par msk olivolja i pannan och fräs löken tills den mjuknat upp lite. Tillsätt paprikan och vitlöken och fräs i 2 min till. Häll i de finkrossade tomaterna, paprikapulver, salt och peppar. Låt de puttra upp och tillsätt sedan 1 liter kycklingbuljong och saffran, smaka av med mer salt. När det börjat puttra tillsätt riset. Sprid ut de i pannan med en träslev med undvik att röra runt i riset då det kan bli grötigt och vänd i korven. Låt riset puttra i 10 min på medelvärme. Skaka pannan då och då istället för att röra runt.

3
Done

Efter 10 min. Placera blåmusslorna ovanpå riset och låt de puttra i 5-7 min till, häll på 2 dl till av buljongen. Efter 7 min lägger jag på räkorna. Jag använde färdigkokta räkor och la på den 3 min innan paellan var klar då de bara behöver värmas på. Smaka av riset och höj värmen till medelhög i 1 min. Detta för att skapa ett socarrat som är ett bränt ris i botten. De ger riset smak.

4
Done

Ta bort paellan från värmen och täck med ett lock eller folie. Låt stå och gott ihop sig i 6-7 min. Garnera sedan paellan med citronskivor och persilja. Ät och njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
god blåbärspaj
previous
God blåbärspaj
hemamgjord burrito
next
Burrito med hemmagjord tortilla, avokadokräm och salsa
god blåbärspaj
previous
God blåbärspaj
hemamgjord burrito
next
Burrito med hemmagjord tortilla, avokadokräm och salsa

Add Your Comment