Ingredients
-
600 g Kycklinglårfilé
-
3 dl Vetemjöl
-
150 g Panko
-
3 st Ägg
-
Salt
-
Rapsolja
Directions
Chicken katsu är en krispig japansk kycklingschnitzel som paneras i ägg, mjöl och panko. Schnitzeln friteras sedan och blir väldigt krispig och saftig. Traditionellt serveras rätten med ris, en kålsallad och tonkatsusås. Tonkatsusåsen finns att köpa färdig eller så hittar ni ett väldigt bra recept här.
Steps
1
Done
|
Banka ut dina filéer och salta dem. Vispa upp ägg i en skål, häll upp panko i en och vetemjöl i en tredje skål. För att undvika att få kladdiga fingrar kan du ta ett grillspett som du kan använda för att panera fileerna. |
2
Done
|
Doppa filéerna först i mjöl, sen ägg, sen mjöl igen, ägg igen och sist panko. Reptera tills alla bitar är panerade. Värm på olja i en djup panna. Fritera i ca 3 min per sida. Det här varierar beroende på storlek på kycklingen, men jag hade rätt stora bitar och hade min platta på 6/9 och stekte en bit i totalt 6-7 minuter. Är du osäker kan du testa med en bit för att se hur länge du behöver steka. |
3
Done
|
Servera din chicken katsu men sötsursås eller annan sås, ris och sallad. |