Ingredients
- ca 8 dl Vetemjöl special
- 1 msk Strösocker
- 25 g Jäst
- 1.5 tsk Salt
- 2 msk Rapsolja
- 4 msk Mjölk
- 2.5 dl Ljummet vatten
Directions
Mjuka och saftiga pitabröd eller som de i balkan heter – lepinje. Dessa pitabröd kan serveras till cevapcici, hamburgare, kebab eller annat gott. Pitabröden håller sig även mjuka dagen efter. Det går även bra att frysa in bröden som blir över.
Steps
1 Done | Förbered degenLös upp jästen i 0.5 dl ljummet vatten tillsammans med sockret. Låt stå i 3 min. Tillsätt sedan mjölk, olja och salt. Blanda. Tillsätt nu hälften av mjölet och 1 dl vatten. Blanda med en träslev. Tillsätt resten av mjölet och resten av vattnet. Blanda med träslev. Degen ska ej knådas, den kommer vara kladdig. Låt degen jäsa i 1h i rumstemperatur. |
2 Done | När degen jäst klart vänd ut den på ett mjölat bord. Arbeta degen lite och arbeta in lite mer mjöl om den känns för kladdig. Dela degen i 4, 5, eller 6 runda bröd beroende på hur stora du vill ha. Placera på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 20 min under bakduk. Värm under tiden ugnen till 250 grader. |
3 Done | |
4 Done | Ta ut brödet, låt svalna och servera sedan direkt. Förvara bröden i påse eller frys in. De är mjuka även dagen efter! |