Ingredients
-
300 g Trattkantareller
-
100 g Champinjoner
-
5 dl Vispgrädde
-
1 st Svampbuljong
-
1 st Schalottenlök
-
20 g Smör
-
1.5 tsk Kinesisk soya
-
1 msk Timjan
-
400 g Pasta
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Citron
-
Majsstärkelse
-
Salt
-
Peppar
-
Topping
-
1 dl Persilja
-
2 dl Parmesan
-
1 tsk Citron
-
1 tsk Olivolja
-
Flingsalt
Directions
En krämig och snabb pasta med trattkantareller med mycket svampsmak. Du kan blanda med annan svamp eller laga pastan med vanliga kantareller också! Jag tillsatte lite vanliga champinjoner, men du väljer själv om du vill ha i det eller inte! 🙂
Steps
1
Done
|
Finhacka löken, ansa svampen. Om du har vanliga kantareller eller annan svamp som du vill använda upp går det bra att blanda svampsorter. Jag hade några champinjoner över i kylen så därför slängde jag in dem tillsammans med trattkantarallerna. |
2
Done
|
Hacka champinjonerna och fräs den i torr panna. Tillsätt sedan smör och schalottenlöken och fräs lite till. Tillsätt vitlöken. Vänd i trattkantarellerna och fräs tills de börjat släppa vätska. |
3
Done
|
Smula ner svampbuljongen, vänd i grädden och tillsätt kinesisk soya, salt, peppar och timjan. Låt puttra på medellåg värme medan du kokar pastan. Smaka av med en skvätt citron och red med lite majstärkelse (ca 1-2 msk blandat i 0.75 dl vatten). Vänd i pastan och färsk persilja (valfritt). |
4
Done
|
ToppingenRiv parmesanen och hacka persiljan. Blanda sedan ihop tillsammans med lite salt, citron och olja. |
5
Done
|
Servera pastan med toppingen! |
3 Comments Hide Comments
Hej!
I instruktionerna har du missat att skriva när vitlöken ska tillsättas, jag antar att detta är i steg 2?
oj, uppdaterat nu! Tillsätter den direkt efter schalottenlöken men funkar också att göra det i steg 2! Tack för att du uppmärksammade det <3
Asså jag skriver aldrig recensioner på recept, men detta receptet va tomejfan den bästa svamp pastan jag gjort. Exkluderande iof champinjoner och hade Gula kantareller och trattkantareller. Bytte ut redningen mot en näve riven Parmesan. Så jäkla gött! Hamnar definitivt i receptboken, tack!