Ingredients
-
Karamellsås
- 2 dl Kokosgrädde
- 1.25 dl Farinsockereller annat socker eller sötning
- 1 nypa Salt
-
Till granolan
- 12 dl Havregryn
- 1 dl Solrosfrön
- 1 dl Pumpafrön
- 0.5 dl Linfrön
- 1 nypa Flingsalt
- 100 g Pecannötter
- 0.75 dl Rapsolja
- 2 msk Honung
Directions
Hemmagjord karamellgranola med pecannötter. Karamellsåsen är gjord på 2 ingredienser och är helt vegansk. I det här receptet använder jag pecannötter för att ja tycker det är gott men du kan byta ut dem mot andra nötter. Väldigt gott att äta tillsammans med krämig grekisk yoghurt och bär!
Steps
1 Done | Börja med karamellsåsenBlanda ihop ingredienserna i en liten kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 8 min. Ställ av och låt svalna helt innan du använder den i granolan. |
2 Done | GranolanSätt ugnen på 150 gradr och klä 2 plåtar med bakplåtsapper. |
3 Done | Låt granolan svalna och förvara sedan i burkar. Du kan vända i kokosflingor och torkad frukt ifall du vill! |