Ingredients
-
500 g Kycklinglårfilé
-
1.5 msk Majsstärkelse
-
1 msk Ljus risvinäger
-
Sås
-
1 dl Kycklingbuljong
-
1 msk Kinesisk soya
-
2 msk Farinsocker
-
1 msk Majsstärkelse
-
3 msk Oystersås
-
0.5 tsk Ljus risvinäger
-
1 msk Rapsolja
-
Grönsaker
-
2 st Morötter
-
1 st Lök
-
1 st Broccoli
-
1 burk Minimajs
-
1 burk Bambuskott
-
3 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
1 st Själksellerigår att skippa
-
Till servering
-
Ris
Directions
Chicken chop suey – enkel och mild wok. Det är en populär streetfood rätt i kina som består av kyckling, en enkel sås och grönsaker. Jag serverade rätten med ris men det går lika bra med nudlar!
Steps
1
Done
|
Kycklingen & såsenTärna kycklingen och blanda den med risvinäger, lite salt och majstärklse. Ställ åt sidan och blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål |
2
Done
|
GrönsakernaStrimla och hacka alla grönsaker så att du har allting redo. |
3
Done
|
Börja wokaStek kycklligen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat. |
4
Done
|
ServeraServera med ris eller nudlar! |