Ingredients
-
300 g Torskryggeller annan vit fisk
-
1 st Paprika röd
-
1 st Gullök
-
400 g Kokosmjölk
-
400 g Finkrossade tomater
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Lökpulver
-
0.5 st Chili
-
1 tsk Malen kummin
-
2 tsk Strösocker
-
3 st Vitlöksklyftor
-
0.5 tsk Cayennepeppar
-
1 st Lime
-
Tillbehör
-
Lime
-
Ris
Directions
Moqueca – brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime. En smakrik fiskgryta som påminner något om thailändsk paneng curry. Enkel och smidig och laga. Servera med ris och lime! Limen balanserar upp den feta kokosmjölken och gör det extra gott.
Steps
1
Done
|
FiskenDela fisken i tärningar. Salta och peppra och marinera i lime. Låt dra i 10 min och stek sedan i smör tills den får lite yta. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
GrytanHacka lök, chili och vitlök. Strimla paprikan. Häll upp alla kryddor i en liten skål så att du bara kan hälla ner allt i grytan. |
3
Done
|
ServeraServera med ris och lime! |